Detail

Celková rekonstrukce bazénů

Stejně jako vše okolo nás stárne, stárne i bazén. Většinou si to ani neuvědomujeme, protože změny nastávají pomalu, jednoho dne ale zjistíme, že náklady na jeho údržbu se šplhají do nepříjemných výšin a bazén přitom vypadá omšele a voda také nevypadá nejlépe.

V tom horším případě je z nějakého důvodu nefunkční. Tady nastává okamžik zamyslet se nad tím, zda by nebylo vhodné bazén, technologie, nebo vše dohromady zrenovovat.

Technologie v oblasti bazénů za posledních deset let urazila velký kus dopředu a tak je z čeho vybírat. To nejdůležitější většinou již je hotovo a to je samotný výkop pro bazén. Někdy je již obetonovaný, v případě, kdy byl původní bazén samonosný, většinou polypropylénový betonáž schází. Vše ostatní již záleží na vaší fantazii a prostředcích, které do rekonstrukce chcete vložit. Jistá omezení nastávají při volbě již vyrobených laminátových skořepin u kterých se většinou musí stávající místo pro bazén upravit.

U rekonstrukcí z folie prakticky žádná omezení nejsou, protože folii svařujeme namístě do požadovaného tvaru. Pro opotřebované laminátové bazény, na kterých se začínají tvořit puchýřky a tmavé skvrny, zajišťujeme renovaci povrchu.

Při rekonstrukci bazénu doporučujeme udělat zároveň i nové rozvody vody a výměnu trysek, popřípadě skimmeru za nový. Na běžné typy protiproudů jsme schopni zajistit nový kryt s tryskou a spínačem.

Výměna a doplnění bazénových technologií je velmi variabilní a mnohdy není potřeba měnit vše za nové. Hitem se v posledních letech stávají salinátory, které snižují riziko zkažení vody v bazénu v případě, kdy zapomenete nadávkovat bazénovou chemii. Dalším oblíbeným zbožím jsou nejrůznější dávkovače bazénové chemie, které je možné pořídit s různými typy měřících sond, nebo i bez nich.

Protože možností jak zrekonstruovat bazén je opravdu hodně, nabízíme bezplatnou konzultaci přímo u vás.
Ukázky

Galerie