Detail

Odzimování

Odzimování bazénu je po zazimování bazénu druhá nejdůležitější činnost při péči o bazén. Zatím co zazimování bazénu chrání bazén před možným poškozením vlivem mrazu. 

Kvalitní odzimování bazénu má vliv na další náklady spojené s provozem bazénu, celkovou kvalitu vody a komfort v koupací sezoně. 

Jedná se o komplexní řadu úkonů potřebnou k zprovoznění bazénu po zimní odstávce. V rámci odzimování provádíme i čištění bazénu a chemickou úpravy vody. Odzimování bazénu doporučujeme provést v době, kdy se teplota vody ustálí zhruba na 12°C a doba slunečního svitu se protáhne zhruba na 10 hodin. V takovém případě se již ve vodě začnou projevovat první náznaky hnilobných a kvasných procesů, které se následně stávají živnou půdou pro řasy a bakterie. 

Není však potřeba ztrácet hlavu i v případě, kdy vám voda zezelená. I takové bazény dokážeme odzimovat a vodu uvést do bezvadného stavu, aniž by se musel bazén vypouštět. Z hlediska dalších nákladů je to vhodné zejména tam, kde je vody nedostatek, zdroj vody obsahuje velké množství rozpuštěných nerostů, nebo u bazénů s větší kubaturou. 

Zároveň s odzimováním bazénu si u nás můžete objednat i výměnu písku, nebo další práce uvedené na našich stránkách. Odzimování bazénu nabízíme za cenu již od 950 Kč, podle stavu, velikosti a typu bazénu, a použitých technologií.

Ukázky

Galerie